Είτε μένετε σε μονοκατοικία είτε σε διαμέρισμα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μποστανάκι με λαχανικά και αρωματικά που θα χρησιμοποιείτε καθημερινά στην κουζίνα σας. Χρησιμοποιήστε 2 μακρόστενες μεγάλες γλάστρες και τοποθετήστε σε αυτές 2 ρίζες από το καθένα (είναι αρκετές για καθημερινό φαγητό και σαλάτα).
Για να δούμε μαζί τι μπορείτε να καλλιεργήσετε μόνοι σας.
Λαχανικά: καλλιεργήστε τα δικά σας λαχανικά. Τα πιο γνωστα για την κουζίνα είναι η ρόκα, το μαρούλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ραδίκι, το σέλινο, ο άνηθος, ο μαϊντανός, ο κόλιαντρος και το σπανάκι.
Φρέσκια Ρίγανη: χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα φαγητά, κυρίως σε φαγητά φούρνου, σχάρας αλλά και σαλάτες.
Μελισσόχορτο: με τη λεμονάτη γεύση του, ταιριάζει πολύ στις σούπες αλλά και σε κρέατα και πουλερικά.
Πλατύφυλλος βασιλικός: στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τον χρησιμοποιούμε για το άρωμά του. Ταιριάζει με όλα τα φαγητά που έχουν ντομάτα. Αρωματίζει σούπες, σαλάτες, κρέατα, θαλασσινά και κεφτεδάκια.
Θυμάρι: θυμίζει αρκετά τη ρίγανη και σε συνδυασμό μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε κρέας, πουλερικά, σάλτσες και σαλάτες, αλλά κυρίως σε ψάρι, μελιτζάνες και πιπεριές φούρνου.
Δυόσμος: στην κουζίνα είναι ιδανικός για κεφτεδάκια και σάλτσες. Χάνει το άρωμά του όταν κόβεται με μαχαίρι, γι' αυτό καλύτερα να κόβεται με το χέρι.
Δεντρολίβανο: χρησιμοποιείται κυρίως για μαρινάρισα. Η μυρωδιά του είναι ιδιαίτερη και δεν προτιμάται από πολλούς. Εάν είστε από εκείνους που τους αρέσει, δοκιμάστε το σε ψητό ψάρι και συκώτι.
Πηγή : designmagazine.gr
Για να δούμε μαζί τι μπορείτε να καλλιεργήσετε μόνοι σας.
Λαχανικά: καλλιεργήστε τα δικά σας λαχανικά. Τα πιο γνωστα για την κουζίνα είναι η ρόκα, το μαρούλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ραδίκι, το σέλινο, ο άνηθος, ο μαϊντανός, ο κόλιαντρος και το σπανάκι.
Φρέσκια Ρίγανη: χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα φαγητά, κυρίως σε φαγητά φούρνου, σχάρας αλλά και σαλάτες.
Μελισσόχορτο: με τη λεμονάτη γεύση του, ταιριάζει πολύ στις σούπες αλλά και σε κρέατα και πουλερικά.
Πλατύφυλλος βασιλικός: στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τον χρησιμοποιούμε για το άρωμά του. Ταιριάζει με όλα τα φαγητά που έχουν ντομάτα. Αρωματίζει σούπες, σαλάτες, κρέατα, θαλασσινά και κεφτεδάκια.
Θυμάρι: θυμίζει αρκετά τη ρίγανη και σε συνδυασμό μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε κρέας, πουλερικά, σάλτσες και σαλάτες, αλλά κυρίως σε ψάρι, μελιτζάνες και πιπεριές φούρνου.
Δυόσμος: στην κουζίνα είναι ιδανικός για κεφτεδάκια και σάλτσες. Χάνει το άρωμά του όταν κόβεται με μαχαίρι, γι' αυτό καλύτερα να κόβεται με το χέρι.
Δεντρολίβανο: χρησιμοποιείται κυρίως για μαρινάρισα. Η μυρωδιά του είναι ιδιαίτερη και δεν προτιμάται από πολλούς. Εάν είστε από εκείνους που τους αρέσει, δοκιμάστε το σε ψητό ψάρι και συκώτι.
Πηγή : designmagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου