Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι σας

 Είτε μένετε σε μονοκατοικία είτε σε διαμέρισμα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μποστανάκι με λαχανικά και αρωματικά που θα χρησιμοποιείτε καθημερινά στην κουζίνα σας. Χρησιμοποιήστε 2 μακρόστενες μεγάλες γλάστρες και τοποθετήστε σε αυτές 2 ρίζες από το καθένα (είναι αρκετές για καθημερινό φαγητό και σαλάτα).



Για να δούμε μαζί τι μπορείτε να καλλιεργήσετε μόνοι σας.

Λαχανικά: καλλιεργήστε τα δικά σας λαχανικά. Τα πιο γνωστα για την κουζίνα είναι η ρόκα, το μαρούλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ραδίκι, το σέλινο, ο άνηθος, ο μαϊντανός, ο κόλιαντρος και το σπανάκι.
Φρέσκια Ρίγανη: χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα φαγητά, κυρίως σε φαγητά φούρνου, σχάρας αλλά και σαλάτες.
Μελισσόχορτο: με τη λεμονάτη γεύση του, ταιριάζει πολύ στις σούπες αλλά και σε κρέατα και πουλερικά.
Πλατύφυλλος βασιλικός: στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τον χρησιμοποιούμε για το άρωμά του. Ταιριάζει με όλα τα φαγητά που έχουν ντομάτα. Αρωματίζει σούπες, σαλάτες, κρέατα, θαλασσινά και κεφτεδάκια.
Θυμάρι: θυμίζει αρκετά τη ρίγανη και σε συνδυασμό μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε κρέας, πουλερικά, σάλτσες και σαλάτες, αλλά κυρίως σε ψάρι, μελιτζάνες και πιπεριές φούρνου.
Δυόσμος: στην κουζίνα είναι ιδανικός για κεφτεδάκια και σάλτσες. Χάνει το άρωμά του όταν κόβεται με μαχαίρι, γι' αυτό καλύτερα να κόβεται με το χέρι.
Δεντρολίβανο: χρησιμοποιείται κυρίως για μαρινάρισα. Η μυρωδιά του είναι ιδιαίτερη και δεν προτιμάται από πολλούς. Εάν είστε από εκείνους που τους αρέσει, δοκιμάστε το σε ψητό ψάρι και συκώτι.






Πηγή : designmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...