Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ποιο είναι το πιο απομονωμένο νησί του κόσμου;


Η ανακάλυψη του Πορτογάλου εξερευνητή Tristão da Cunha το 1506 σήμερα φαντάζει ο παράδεισος για όσους κάποια στιγμή θα ήθελαν να βρεθούν μακριά από όλους και απ όλα.



 Το Tristan da Cunha ανήκει σε ένα νησιωτικό Αρχιπέλαγος στον Ατλαντικό Ωκεανό και απέχει 2.000 χιλιόμετρα και τον ανθρώπινο πολιτισμό και από την πλησιέστερη ήπειρο , την Αφρική. Με λιγότερους από 300 κατοίκους και καθόλου αεροδρόμιο, το Tristan da Cunha είναι προσβάσιμο μόνο μέσω θαλάσσης, ενώ η οικονομία του στηρίζεται αποκλειστικά στην αλιεία, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, τουλάχιστον καλύπτοντας τις ανάγκες των λιγοστών κατοίκων του.


 Το έδαφος είναι κατά βάση πεδινό, ενώ δεν απουσιάζουν και απόκρημνες βραχώδεις περιοχές, πυκνά δασώδη σημεία και απότομες πλαγιές, στοιχεία που το καθιστούν ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος και έναν τρόπον τινά extreme προορισμό, για τους λάτρεις της περιπέτειας. Για όλους αυτούς του λόγους, το Tristan da Cunha θεωρείται δικαίως το πιο “μοναχικό” μέρος στον κόσμο.







Από : tragiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...