Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων: Απειλή για την κοινωνία και την οικογένεια;

Διχασμός επικρατεί στο εσωτερικό της γαλλικής κοινωνίας από το βράδυ της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση της Υπουργού Δικαιοσύνης, ChristianeTaubira, ότι ο γάμος μεταξύ γκέι ζευγαριών είναι πλέον νόμιμος και ότι οι εν λόγω τελετές θα ξεκινήσουν από τον Ιούνιο. 



Αμέσως πραγματοποιήθηκαν πορείες κάτω από τον Πύργο του Άιφελ από το συντηρητικό κίνημα “LaManifPourTous” ενάντια σε αυτήν την απόφαση, ενώ από την άλλη ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

 Αναμφίβολα, η Γαλλία, μετά και από πολλές άλλες χώρες της Δύσης, κάνει ένα ακόμη βήμα υπέρ της ισότητας των πολιτών της αλλά και υπέρ της καταπολέμησης του εντονότατου ρατσισμού που βιώνουν οι ομοφυλόφιλοι. Το λυπηρό κομμάτι όμως, παραμένει. Για ποιο λόγο άραγε πολλοί αντιδρούν σε αυτόν τον θεσμό; Είναι άραγε δείγμα ομοφυλοφοβίας ή πουριτανισμού; Είναι άραγε τόσο αποκρουστικό και αφύσικο για κάποιους να παντρεύονται δύο άνθρωποι που αγαπιούνται, ανεξαρτήτως φύλου;

 Επί της ουσίας, η πληθώρα όσων αντιτίθενται στον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων οφείλεται κυρίως στην νοοτροπία αλλά και κατά περιστάσεις, στην ομοφυλοφοβία. Θεωρούν δηλαδή ότι πρόκειται για κάτι αφύσικο, για έναν εκφυλισμό της παραδοσιακής δομής της κοινωνίας και προπάντων της οικογένειας, ξεχνώντας ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ούτε μόδα ούτε κάτι το παροδικό. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, και τις περισσότερες φορές είναι κάτι που δεν προκύπτει από επιλογή του ίδιου του ατόμου, αλλά από φυσική προδιάθεση λόγω χρωμοσωμάτων. Είναι άκρως ρατσιστικό και επικίνδυνο, λοιπόν, να ακούγονται απόψεις που χαρακτηρίζουν την ομοφυλοφιλία ως μια κοινωνική νόσο, ή ακόμα χειρότερα, ως ένα σύμπτωμα ή απότοκο της γενικότερης κοινωνικής παρακμής. Οι άνθρωποι αυτοί, δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας ούτε και φυσικά, άρρωστοι. Είναι άνθρωποι όπως και όλοι οι υπόλοιποι, που επιδιώκουν τίποτα περισσότερο, από την ισότητα.

 Το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει…. Πώς θα αντιδράσει η Ελληνική κοινωνία όταν το συγκεκριμένο θέμα, της χτυπήσει την πόρτα;



Από : cityzentv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...