Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Χιονοπτώσεις μέχρι και την Κυριακή!

Βελτίωση του καιρού από Δευτέρα.
 


Συνέχιση των χιονοπτώσεων μέχρι την Κυριακή και βελτίωση του καιρού από τη Δευτέρα και από τα δυτικά προβλέπει η πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «Μακεδονία» για τις επόμενες μέρες.


Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλός, όμως θα χαλάσει και πάλι από την Πέμπτη το μεσημέρι με νέες χιονοπτώσεις που θα διατηρηθούν μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις που θα είναι πιο έντονες στη Δυτική Μακεδονία, την Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα, την κοιλάδα του Αξιού (Σίνδος - Χαλκηδόνα - Κουφάλια), τη Χαλκιδική και στα δυτικά του Ν. Κιλκίς (περιοχή Αξιού ποταμού) και πιο ασθενείς στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία. Μετά τις 11.00 το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν σε σχέση με τη χιονόπτωση που εκδηλώνεται τώρα σε κάθε περιοχή. Η αύξηση της έντασης αφορά και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις που θα είναι πιο έντονες σε σχέση με τις χιονοπτώσεις της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας, στη Δυτική Μακεδονία, την Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα, την κοιλάδα τουΑξιού (Σίνδος - Χαλκηδόνα - Κουφάλια), τη Χαλκιδική και στα δυτικά του Ν. Κιλκίς (περιοχή Αξιού ποταμού). Οι χιονοπτώσεις του Σαββάτου θα έχουν την ένταση που θα έχουν τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής.

Από το Σάββατο το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων για την Κεντρική Μακεδονία με εξαίρεση το νομό Θεσσαλονίκης που θα είναι άνω των 500μ., ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί χιονόνερο ή βροχή. Στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων.

Την Κυριακή το πρωί όλη η Κεντρική, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα έχουν αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά (άνω των 600μ) και χιονόνερο ή βροχές στις υπόλοιπες περιοχές.

Μετά το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων. Χιονόνερο ή βροχές θα εκδηλωθούν στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στα θαλάσσια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση καταιγίδων και σε ηπειρωτικές περιοχές. Μετά τις 11.00 το βράδυ θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με υψόμετρο τουλάχιστον χιλίων μέτρων.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί από τα δυτικά. Οι βροχές όμως που θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη θα σταματήσουν το βράδυ.

Για την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπεται καλός καιρός, ωστόσο από την Πέμπτη το μεσημέρι αναμένεται νέα αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και νέες χιονοπτώσεις το βράδυ, που θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα.




Aπό : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...